My Lawyers | Νομικοί Σύμβουλοι - Ακατάλληλος υπουργός ο Στουρνάρας
my_lawyers
  • Home
  • Δεκέμβριος 2013
  • Ακατάλληλος υπουργός ο Στουρνάρας

Ακατάλληλος υπουργός ο Στουρνάρας

Written by Νίκος Παπαζαφειρόπουλος on Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013. Posted in Αρθρογραφία

Ακατάλληλος  υπουργός  ο  Στουρνάρας

Οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αποτελούν πράγματι όπως ειπώθηκε ύβρη προς τους πολίτες, και δείγμα της αλαζονείας της εξουσίας.

Ο ένας μετά τον άλλο φόρο επιβάρυναν την κατοικία, την οικοδομή, και έκαναν εντέλει την ιδιοκτησία του μέσου αστού τεκμήριο διαβίωσης τόσο υψηλό ώστε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο σύνολο των φόρων που καλείται να πληρώσει. Επιπλέον δε, βαρύνεται και με ένα χαράτσι το οποίο θεσμοθετήθηκε με την αιτιολογία ότι δεν μπορούσε το Κράτος να εισπράξει τους φόρους που είχε επιβάλει, ειπώθηκε ότι θα ήταν έκτακτο, όμως τα χρόνια περνούν και εκείνο που αλλάζει είναι η τεκμηρίωσή του, γιατί εξ αρχής παρατηρήθηκε ότι ελεγχόταν ως αντισυνταγματικός ο τρόπος που επιβλήθηκε. Με όλα αυτά και σε συνδυασμό με την ύφεση που παρατηρείται, η κατοικία έχασε κατά μέσον όρο το 40% της αξίας της και υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί αγοραστής.

Όσον αφορά πάλι τους φόρους που καλούνται οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώσουν, εάν ο κος Στουρνάρας θεωρεί ότι υπάρχουν άλλα κράτη που έχουν χαμηλότερη φορολογία, ας κληθεί κάποια στιγμή να απαντήσει γιατί η μία μετά την άλλη επιχείρηση έκλεισαν, γιατί κεντρικοί δρόμοι έχουν ξενοίκιαστα καταστήματα, και γιατί ακόμα και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε γειτονικές χώρες.

Ανέκαθεν η φορολόγηση που ίσχυσε, ήταν το κατεξοχήν εισπρακτικό μέσο, και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε κανένας υπουργός που πέρασε από τη συγκεκριμένη καρέκλα να ζητήσει από τον πολίτη ένα μερίδιο των εσόδων του προκειμένου να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα σχολεία κ.λ.π. Για παράδειγμα σχετικά πρόσφατα ίσχυσε ότι, ο ελεύθερος επαγγελματίας είχε τεκμήριο εσόδων, και άρα έπρεπε να πληρώσει φόρο, ανάλογα με το χώρο εγκατάστασής του.

Με τη δήλωσή του αυτή ο υπουργός οικονομικών έδειξε ότι είναι ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση, γιατί αν σκέφτεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, και πολύ περισσότερο εάν τα λέει κιόλας, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρουμε να προσελκύσουμε επενδυτές σε αυτή τη δύσκολη φάση που βρισκόμαστε, και όποιος ακόμα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, αντιλαμβάνεται ότι οι δύσκολες μέρες θα διαρκέσουν για πολύ ακόμα.

About the Author

Νίκος Παπαζαφειρόπουλος | Δικηγόρος

Αφήστε σχόλιο

Υποβάλετε σχόλια ανώνυμα.

Visit in Ladbrokes bingo information.

Χειριζόμαστε τις υποθέσεις σας

με την δέουσα προσοχή,

επιμέλεια & αποτελεσματικότητα!

Επικοινωνήστε μαζί μας

my_lawyers

my lawyers | Νομικοί Σύμβουλοι

Δικηγορικό Γραφείο Νίκου Παπαζαφειρόπουλου

Αιόλου 104, Αθήνα - Τ.Κ. 105 64

Τηλ-Fax: 210 3243337
Κιν: 6944 588 562
Email: info@my-lawyers.gr

Βρείτε μας στο Facebook

find us on facebook

Built with HTML5 and CSS3
Copyright © 2013 my lawyers - Νομικοί Σύμβουλοι| Δικηγορικό Γραφείο Νικόλαου Παπαζαφειρόπουλου
Powered by Innovation Group